Image Alt
Alles

Over ons

2015 – Where it all started

Ons verhaal start enkele jaren terug, naar voorjaar van 2015. Naomi was al enkele maanden bezig met het beoefenen van een gezondere en actievere levensstijl en had hierbij mooie resultaten. Nick is altijd al veel bezig geweest met sport maar niet heel erg doelgericht, altijd wat in de wilde weg. Destijds zijn wij beide geïnspireerd geraakt door enkele collega’s die een eigen bootcamp waren begonnen in hun regio. 

Zo is Bootcamp Oostende gestart op verschillende locaties: binnen in een zaal, op het strand van Oostende en dan naar een buitenplein. Onze missie was om zoveel mogelijk mensen te laten kennis maken met ons concept en om mensen in beweging te brengen op een laagdrempelige manier. Doorheen de jaren zijn er zoveel mensen op ons pad gekomen die fantastische resultaten hebben neergezet, geweldige vriendschappen die zijn ontstaan en passie die niemand nooit meer kan afnemen.

2018 – THE GARAGE

Het concept bootcamp groeide elk jaar harder en harder. Tot we op een bepaald moment met gans ons team meer dan 20 bootcamps hadden over verschillende regio’s. Mensen werden wekelijks geïnspireerd om aan zichzelf te werken en gemotiveerd door de community om hun grenzen te verleggen. Bootcamp draait uiteindelijk helemaal niet over de workout, maar om de sfeer en de fun die wekelijks plaats vond.

In het jaar 2018 kwam er naast het geven van Bootcamps, een nieuwe passie op Nick zijn pad, Crossfit. Hij begon met enkele Crossfit lessen en zo had hij al snel de smaak te pakken. Nick was zo gepassioneerd om dit te delen met onze bestaande klanten en members. Week na week begon hij mensen mee te nemen naar ons thuis, in de garage. Hij had onze garage omgetoverd tot een soort ‘Home Gym’. Hij liet mensen afzien, daagde de mensen uit om een workout te komen meedoen en hij liet de mensen verliefd worden op het vernieuwde concept.

Al snel begon doorheen het jaar onze garage overvol te geraken en begonnen de mensen onze straat vreemd te kijken. Er was dagelijks beweging in onze garage, het voetpad stond vol met materiaal en de sfeer zat er altijd goed in. Met andere woorden het werd te klein en uiteindelijk heeft een mens maar 2 handen en 24 uur tijd op een dag.

2019 THE FIRST BOX

Na de geboorte van onze zoon (februari 2019) had Nick nood aan een nieuw project, iets dat hem uitdaagde en waar hij zijn energie kwijt kon. Want het kersvers papa worden bracht hem duidelijk wat nieuwe ideeën en inzichten. Hij kwam met een plan om een eigen club te openen, iets soortgelijk wat er gebeurde bij ons in de garage, maar dan echt én veel groter.

Diep vanbinnen was dit voor Nick al altijd een droom geweest, om een locatie te hebben waar mensen zich thuis voelden en waar hij zijn passie omtrent Crossfit kon delen met zoveel mogelijk mensen.

Twee maanden daarna was het zovér. Onze eerste club met gans het team: The Box. Een plaats waar we groepslessen konden geven, mensen konden samen brengen om te sporten en vooral waar we de zotste community konden bouwen in Oostende en omstreken.

Het begon met een loods van ongeveer een 200 vierkante meter, een Nutrition bar en met zoveel zin om hiermee iets uit te bouwen.

2022  CROSSFIT OOSTENDE

Gedurende de Covid situatie zijn we beginnen reflecteren en nadenken en willen we onze club een niveau hoger gaan tillen. Kwaliteit boven kwantiteit staat centraal. De visie die we voortaan uitdragen is nog steeds hetzelfde maar waar coaching en het bouwen naar resultaten centraal staat. Een gezellige club, een kwalitatief en gevarieerd lessenrooster en een plaats waar mensen zichzelf kunnen zijn. In CrossFit Oostende worden onze coaching programma’s voortdurende geoptimaliseerd zodat de kwaliteit die we leveren top is! 

2023 – NEW OWNERSHIP

Onder het motto ‘Vele handen maken licht werk, werd het tijd voor uitbreiding. Met een nieuwe eigenaar erbij,  ledencomité en extra coaches is het de beste tijd om CFO te joinen!

Door deze uitbreiding kan onze CrossFit groeien in kwaliteit, coaching, comfort en community!

JEZELF LIFTEN NAAR THE NEXT LEVEL?

Iedereen is bij ons welkom! Je kunt ervoor kiezen om een gratis workout te proberen, volledig vrijblijvend! Op die manier leer je onze club kennen, de community & de sport!

Schrijf je in via de knop hieronder om de energie van CrossFit en onze community te ervaren. Iedere les wordt begeleid door een coach. Ook zorgen we dat we alle basisbewegingen uitgebreid toelichten tijdens de workout.

Bedrijsinformatie:

CrossFit Oostende is een onderdeel van:

Elevate BV
Oudenburgsesteenweg 31/C19
8400 Oostende

BTW BE0801.837.632

Close

We change peoples lives! Ons doel is om mensen fitter, gezonder en gelukkiger te maken. Dit doen we door sport aan te bieden in een community die direct voelt als thuiskomen. De verhalen en resultaten die mensen bereiken, daar doen we het voor! Kom langs, en wees welkom!

Openingsuren

Maandag – Vrijdag:
08:30 – 11:30
17:00 – 20:30

Zaterdag -Zondag:
09:00 – 12:30

Our socials
About